Jeg vil lese DIN blogg

Nå har jeg faktisk veldig få blogger å lese. Det går igjen noen av de samme, men har veldig lyst til å finne litt ny inspirasjon. Har du en blogg du vil dele med meg? Om det er din egen eller bare en/flere du liker å lese? Legg igjen adressen/adressene i kommentarfeltet da vel! Jeg kommer til å dele den bloggen som jeg synes traff meg mest om noen dager! 

Jeg og Pia skal fortsette sofakosen nå videre, og ønske dere alle en fin kveld! 

Ikke glem å legge igjen noe lesestoff til meg!

Hundetrening

Denne dagen har virkelig vært effektiv. Jeg har ikke vasket eller noe sånt, men benyttet det fine været ute. Solen har skint siden vi sto opp, så både jeg og bikkjene har hatt masse energi. Ikke rart de ville opp så tidlig, haha. Jeg har med andre ord, ikke fått lagt meg på sofaen. Klarte ikke sovne når det er så lyst ute, og varmt ikke minst. Det er jo deilig! 

Før klokken var 10.00 hadde vi allerede hatt to treningsøkter på hver av bikkjene allerede. Startet med at de fikk løpe på tredemølle. Bare i ti minutter ca da. for å vende seg til det. Og så kjørte vi rett ned i veien her, og så tok jeg ut en og en av bilen. Til Pia (eldste schæfer), kaster jeg ballen opp på et grustak. Her skal hun løpe opp i en bratt bakke, over steiner og i tung sand. Det er ganske tungt, så kjører en periode, og så pause, og så en periode, og sånn fortsetter det til jeg ser hvor grensen hennes går. Vi har holdt på med dette en god stund, så hun er godt trent. Kan ikke begynne der med lille valpen liksom! Lille Biola (valp, schæfer) har trent på sitt, dekk og hit. Og så har vi trent opp sporferdigheter. Kjempe morsomt å se hvor ivrig hun er, og når hun går i bilen er hun langt i fra ferdig mener kroppen, mens hodet er helt dødt, hehe. Theo og Bonzo har vanlig lydighet, og mest frilek egentlig. Der de kan løpe selv, for de løper oppover og nedover, på tvers og jah, de trener mye selv, hihi! Og så kjørte vi bakken opp igjen! 
Den er mye brattere enn det ser ut som. En veldig fin treningsmetode! 

Da vi kom tilbake løp de litt fra seg fordi de er så ivrige, så de klarer jo ikke å roe seg med en gang. Kastet litt ball i hagen, og tok litt lydighet der også. Før alle bare datt sammen, og sovna ute i hagen. Lille Biola var utrolig sliten, haha! 

Da fant jeg en stol, og nøt solen litt jeg også. Var kjempe deilig, men tror jeg må smøre meg i kveld for å ikke bli helt tørr. But anyways, tok ikke så altfor lang tid, før den eldste ville jobbe litt igjen. Så vi kastet ball, og fikk løpt mye. Og så trente vi på hopp. Det krever god spenst, og må beregne riktig. Super trening! Og så har vi trent på noe som kalles ruta. Her skal hunden løpe inn i en firkant, og legge seg ned. Det er vanskeligere å lære bort enn det høres ut som, men det begynner å sitte ganske greit nå! 

Videre fikk Bonzo kjørt seg på en tur med kløv. Vi har ikke brukt det før, men jeg har veldig lyst og bestemte meg for å prøve. Han er ganske solid bygd, og kan bære ganske mye. Vi må jo trene oss opp, så i dag har vi bare trent med en bæsjepose på hver sin side, hahaha. Men er noe med det å bli vandt til å gå med noe tyngre på seg osv.. Første trening med kløv gikk utrolig bra! 


 

Theo er for liten for kløven, dessverre, men vi tok en liten joggetur. Men ikke en søndagstur, men en ganske hyppig en. Det kan vel kanskje heller kalles en løpetur, haha! Var kjempe deilig. Kort, men hurtig. Theo var ganske sliten i alle fall, men henter seg veldig fort inn igjen, og det er det som er det fine! 

Og så var klokken 12 når vi var ferdige med alle øktene. Da hadde vi jo vært ute i mange timer allerede, og solen skinte ganske bra etter hvert. Da merkes det at kroppen fort trenger noe mat. Og da når vi endelig skulle gå inn for å hvile litt, kom det et helikopter. Det fløy kjempe lavt, og leita tydeligvis etter noe. Var rett over huset vårt og på nabotomten i 15-20 min, før de forsvant bak noen trær. Bikkjene brydde seg heldigvis ikke, men da fikk vi jo litt "miljøtrening" for lille valpen der også. Tar alt som en treningsøkt, hahha! 


Her ser dere jo at jeg har blitt litt rød allerede. Gårsdagens sminke og vel så det, haha!

Nå skal jeg begynne å tenke på noe mat. Samboer kommer ikke hjem før sent, så er ikke vits å vente på han. Skal se hvor slitne bikkjene er etterpå, om det blir en liten økt til bare ute i hagen, eller om de er ferdige for dagen. Det er fortsatt mange timer igjen, hihi. Sånn er det når mor i huset er rastløs, huff. Neida, jeg kjenner bikkjenes grenser, og vet hvilke grenser jeg kan pushe, og hvor langt! Det er veldig viktig! 

Har du hund? Hva liker du å gjøre med den? Del gjerne! 
Variasjon er bra!


 

4 hunder, samtidig

Er det noe jeg får flere spørsmål om, daglig, så er det: "hvordan orker du å ha 4 hunder?". Og helt ærlig, det er ikke et problem! 

Til tider er det noen komplikasjoner, det sier seg selv. Hvis noen er trøttere enn den andre, har noe mat eller godt, krangel om leker, etc.. Mye som kan oppstå, men vi har ikke mye problemer her i hjemmet. Det er viktig å vise godt lederskap, for da slipper en veldig ofte mye problemer. Når vi fikk ei ny tispe nå, så er hun en sånn type som ikke skjønner nei. Vi skal alltid prøve å la bikkjene "ordne opp selv", ved at de skal si ifra til valpen når det ikke er greit lenger. Hun har hatt en tendens til å bite de overalt, og sitter igjen med en pelsdott i munnen hver gang. De voksne kjeftet så godt de kunne, men valpen skjønte ikke noe. Og siden det er en valp, tørr ikke de voksne ta i så veldig. Så her har vi faktisk måtte hjelpe til med å ta den lille litt, for å få fred i hjemmet. De andre voksne ville jo nesten ikke være med i det hele tatt, og de begynte å vokte sine territorium. Men så fort vi hjalp til går de nå fint overens, leker sammen og kan sove i samme seng - uten problemer. Det er deilig det! 

Det er lykke gange fire, og jeg kunne ikke levd uten. Jeg synes synd på de som bare har en hund egentlig. Den går glipp av så utrolig mye hundespråk, og annet samspill i hjemmet. Det er ikke så veldig vanskelig å ha to, istedenfor en. Men mange mennesker tåler jo ikke at hunden leker, så ligger vel ofte der. Men med fire stk, så skjønner jeg at ting tar mer tid. Vi stiller jo to av bikkjene nå i tillegg, som innebærer mye reising. Jeg synes ikke noe om å ha med de to små da, for de blir jo nesten bare liggende i bilen, og det er kjedelig. Derfor drar de alltid til mamma og pappa, mens de største blir med meg og samboer, hihi! Tar litt ekstra drivstoff og tid ved å måtte kjøre å levere, hente og alt ekstra, men heller det altså. Absolutt!

Det er dyrere pga mer mat, og annet utstyr selvfølgelig. Men de går først uansett, så det er ikke noe problem. Jeg kan fint leve på knekkebrød en tid jeg. Bading og annet stell tar jo lenger tid, da det faktisk er flere hunder å fikse på! Mye av dette sier seg jo egentlig selv. Jo flere du har, jo mere tid tar det, og dyrere blir det. Men selve kosen ved det hele, den er unik. Jeg kunne ikke byttet ut noen av bikkjene våres. Elsker de alle like mye, og er veldig opptatt av å bruke de sånn de skal. De skal trenes, de skal få brukt hodet. Altså, både det fysiske og psykiske trenger stimuli. Alt for mange bikkjer går frem og tilbake til postkassa, og det er det. Folk må opp, og ut med bikkjene sine. Jeg får dårlig samvittighet om vi "bare" går en tur på 30 min liksom. Er litt forskjell, hahah! 

Elsk hundene like mye som de elsker deg - De fortjener det! 

Bad habits

Vi starter dagene bare tidligere og tidligere her i huset, og ikke med vilje for å si det sånn. Etter at valpen kom er de nå vandt til at hun må luftes tidlig, og da skal jo ikke de andre bli igjen heller. Skjønner det selvfølgelig, men det er slitsomt når de nå begynner å pipe fra 05.00, og ikke er de tissatrengte en gang. Går ut og er klare for å leke. Så i dag sa jeg nei, slapp ut en og en, og inn i bur igjen. Ble noe sutring, men så ga de seg. Før da 06.20 igjen. Da fikk jeg bare stå opp. Så vi har spist og ordna ting alt, og jeg nyter nå en kakaokopp, før jeg skal ta en ny lufting, og ei kjapp lydighetsøkt for å slite de ut litt, så jeg kanskje kan ligge litt på sofaen etterpå igjen. Lov å håpe i alle fall, hahah! 

Dere ser fort hvem som er våkne, hihi! Er ikke noe sjokk egentlig, haha! God morgen, vi skrives!

God morgen

God morgen! Nå har vi spist frokost alle man, og har litt å gjøre før hundevakten kommer. Har lovt at jeg skal slite de ut litt for han, hahah, men jeg må reise senest 10:45, så har ikke sånn kjempe god tid. Men da er en ball veldig fint å ha. Da løper de alle sammen, hahah. Lett for alles del, og jeg rekker å ordne meg litt i tillegg. Jobber til 18, og så skal jeg rett hjem for å frigjøre pappa, om han enda lever. Neida, bikkjene mine er ganske greie å ha med å gjøre, men det er slitsomt når det er 4 bikkjer som gjerne vil leke med hver sin leke. Må jo liksom se alle samtidig da, haha! Ønsker alle en super lørdag! 

Det å flytte hjemmefra

Nå har jeg bodd for meg selv i 2 år, og angrer selvfølgelig ikke, men er fortsatt mange ting jeg savner. Jeg skal være helt ærlig. Den første tiden hvor jeg flyttet ut, var jeg livredd for å være alene. Og jeg hadde jo hunder fra dag en, som vil si at jeg måtte ut når det var mørkt for at de skulle tisse. Hatet det. Lå oppe mange timer om natten når samboer var borte, for jeg klarte ikke sovne. Alt i fra lyder ble ti ganger så høy, og mer skummelt. Det tok lang tid før jeg klarte å bli kvitt disse tankene. Og når jeg klarte det, var det endelig greit. Nå synes jeg det er deilig, og har ingen problemer i det hele tatt. 

Det jeg merker mest til er alt som må huskes til enhver tid. Alt i fra brødposer, til pålegg, til middager tre dager fremover. Besøk eller ei. Tenke på datoer, og alt. Har en dopapir? Hver minste ting må huskes. Det tok lang tid før vi fikk skaffet oss det meste, og er fortsatt mye vi mangler. Men det kommer jo med tiden. 

Penger er et stort problem, hahah neida. Men det merkes at ikke mamma og pappa betaler for alt lenger. Jeg har sjeldent noe spesielt å sette av til sparing, og når jeg først har det kommer det noe i veien. Bilen min for eksempel. Plutselig må bremser byttes eller noe lignende. Da skjærer økonomien seg veldig fort. Samboer har ikke hatt fast jobb til enhver tid, noe som også gjør det ganske vanskelig, og alt kan ikke da planlegges. Dessverre! 

Familietid er mer planlegging enn før. Det sier seg jo selv, men samtidig er jeg så heldig å få jobbe med noen av de nærmeste. Men ellers kjører vi jo vesentlig mye mer til og fra hverandre. Bilutgifter synes godt på økonomien det også. Ikke så mye samkjøringer lenger, da vi bor litt forskjellig kan man si. Men det går så lenge en vil! 


Flyttekaoset, haha. Alt må holdes ved like!

Kort fortalt, så er det en veldig stor lettelse å bo for seg selv. Friere tøyler, og jeg kan styre mine egne prioriteringer. Selvfølgelig er ikke økonomien så sterk, men heller det å vise at en klarer seg, enn at mamma og pappa skal stå for alt. Vi har jo fått litt hjelp med tiden, men alt er betalt tilbake. Det er godt for "voksenfeelingen". Jeg elsker å bo for meg selv, sammen med kjæresten selvfølgelig, men hender jeg tar en overnatting hos mamma og pappa bare å for å få tilbake barnefølelsen igjen. Bli litt skjemt bort og jah, kose oss, hihi!

Har du flyttet for deg selv? Noen tanker?

♥ 

En fin start

Som vanlig er det liv her i huset. Har fått en ny morgenrutine hvor vi alle ligger i sofaen, og bare koser oss. Det er ganske deilig, for da kan jeg bruke litt tid på å våkne jeg også! Skulle egentlig jobbe i dag, men kunne ikke da jeg ikke hadde noen hundevakt. Alternativt var å ta med alle 4 bikkjene, men heldigvis fikk jeg tak i en som kunne jobbe. Har mistet 3 dager denne uken, og det liker jeg virkelig ikke. Men nå er i alle fall samboer ferdig med sine kurs, og fikk bestått på det han skulle. (oppkjøring - truck) Så nå burde det være greit. Kan ikke la valpen være så mye alene hjemme enda, og jeg har en maksgrense på 6 timer når det kommer til de andre også. I morgen kommer min pappa for å sitte hundevakt, sånn at jeg ikke mistet en arbeidsdag til. Så er veldig takknemlig for det altså! Ting må planlegges når en har disse dyra!

Nå har vi vært ute en times tid. Lekt masse. Trent masse. Og bare kost oss. Nå er alle bikkjene ganske slitne, og ligger rett ut. Da benytter jeg også tiden til å slappe av litt, haha. Så er det full fart igjen etterpå! Flere som lurer på om hvordan det er å ha 4 bikkjer sammen, eller bare det å ha flyttet ut hjemmefra er. Så tenkte jeg skulle lage noen innlegg om det. Vi skrives!

Morgenkos

Her har vi kost oss veldig på morgenen. Vi hadde en knall økt på treningen i går, med alle bikkjene. Det gikk kjempe bra, over all forventning og da sier det seg selv at de er ganske slitne etterpå. Og det passer meg midt i blinken, for jeg er ganske sliten etter alt arbeidet i går jeg også. Vi spiste først frokost og det vanlige vi pleier, og så fant vi sofaen rimelig fort. Kjempe kos, og er så deilig å høre de beste ligge på rygg, snorker så høyt som bare mulig og ja. Det er en god følelse, hihi!


Fra treningen i går, Lille Biola av Aursmoen! Blir 10 uker i morgen! 


Lille bebien min!

Nå skal vi begynne å våkne litt. Leke litt og ha litt lydighet, før det er på tide å tenke noe mat igjen. Jeg skal på jobb etterpå, er heldigvis i klipperommet. Der inne går tiden utrolig fort. Veldig ofte fortere enn vi vil, haha. Men bedre det altså! Ønsker alle en super dag!

Tiden flyr

Dette har vært en veldig fin dag så langt. Solen kom veldig fort frem, og det var veldig deilig ute. Men dessverre har jeg hatt nok av ting å gjøre inne. Har endelig fått ryddet i noen av tingene som jeg ikke har gjort noe med siden vi flyttet hit, ehe. Ting som skrivesaker osv har bare ligget i en bag på pulten til samboer, så var på tide å rydde opp i diverse saker nå altså. Nå ser det litt mer ut som et kontorhjørne, enn alt på et sted hjørne, hahah. Skal fortsette litt på "kontor" etterpå. Sette inn og sortere litt papirer. Regninger osv.. Liker å ha alt i rekkefølge og på et sted. Kontrollfreak, ehm ja! 

Da klokka var 11:48, så var jeg i gang med middagen. Alt hadde gått i ett siden jeg sto opp 07, så jeg følte klokka var kjempe mange og at jeg snart måtte spise noe før trening. Så middagen min var inntatt før klokka var 13 for å si det sånn.. Er det mulig? Hahaha! Så det blir to middager på meg i dag. Får trene like hardt som bikkjene etterpå så det ikke gjør noe på vekta, haha!  Neida, det går nok veldig fint! 


Ja, her i huset er vi alltid dekket av hår. Livet med hunder og katter! 

Nå skal vi pakke oss ut i bilen, og komme oss på trening! 

Mine fire

Her er det full fart allerede. Alle har spist, både to- og firebeinte. Vi har vært ute og lekt i solen. Fortsatt litt kaldt, men du kjenner solen begynner å varme. Det er deilig! Vi har trent litt lydighet, og det gikk kjempe bra. Lærer nye ting for hver dag, og hun vokser jo så fort. Hun gjorde det kjempe bra på miljøtrening i går også. Var med på jobb et par timer, og gikk litt rundt i Lillestrøm. Går lekende lett til nå, så vi får se når perioden hvor alt blir skummelt kommer. Håper den kommer og går like fort, hihi! 

Vi skal rydde og vaske litt i dag også, og så er det hundetrening i kveld. Så vi får se hvor mye vi rekker. Dette skal bli en veldig fin dag, det er jeg helt sikker på!! Skal kose meg masse med mine fire beste!! Gullunga ♥Ha en fin dag!

Tirsdag

Fortsatt ganske deprimert pga snø. Er så trøtt av det, åhh, gi meg sommer!! Anyways, her i huset har vi bare rydda og fiksa litt rundt, lekt masse og nå har jeg ordna meg til å reise på jobb. Biola må bli med et par timer, før samboer henter henne etter sin jobb. Håper det blir bedre bare jeg kommer meg på jobb, hahah. Energien er helt borte. Vil bare sove. Men det går ikke med en valp i hus, så her er det bare å stå på! Ha en fin tirsdag alle sammen!

Snøstorm

Nå skulle jeg egentlig ha vært på jobb, men sånn ble det ikke. Rett før vi la oss i går kom min kjære samboer på, at han skal jo ta truckserfikatet, og det går over 4 dager. Starter tidlig om morgenen, og slutter sent om kvelden. Vipps, så hadde jeg altfor dårlig tid til å finne en barnevakt. Heldigvis hadde ikke min mamma lagt seg enda, så fikk avtalt litt med henne. Om jeg må reise ned en time eller to etter på er jeg litt usikker på, men kunne ikke la alle bikkjene være hjemme alene i 9-10 timer. Det går absolutt ikke. Jeg har liksom en maksgrense på 6 timer, og det synes jeg også er helt jævlig. Så med andre ord, mine bikkjer er ikke mye alene, hahah. Ja, jeg er litt hønemor! 

Så da frem til nå har vi brukt tiden til å varme opp huset. Og jeg fryser som bare søren enda. Er helt snødekt ute, og snøen daler i alle mulige retninger på en gang. Helt forferdelig. Jeg vil ikke ha snø lenger. Den kan begynne å være her når den skal, og ikke ellers i året. Nå var jeg så klar for sommeren! 


Ikke alle brydde seg så mye som snø, men jeg og Theo koser oss mye mer inne, haha!

Ønsker alle en fin mandag!

My weekend

Nå er det kun noen timer igjen av denne uken, og jeg er helt ferdig for å si det mildt. Denne helgenen har vært utrolig fin. Har vært blanding av alle årstidene på en gang, men vi har vært ute uansett og kost oss masse. Biola overrasket stort, og det var så moro. Hun gikk spor som om hun hadde gjort det mange ganger før. Begge dagene, og hun brydde seg ikke om hvilket sted vi var på. Hun tok det lille vi har tatt av lydighet også, med glans. Det er så moro! Vi har fått prata masse, kost oss med noe godt i glasset på kveldene, sovet i campingvogn (er noe med kosen, haha) og alt har vært tipp topp. Har store planer videre, og håper det meste går som planlagt i alle fall! Noen nedturer vil det nok bli, men vi skal jobbe på som bare det! Hun er 9 uker, og kan allerede ganske mye. Super fornøyd! Da vi var ferdig trent for i dag, og hadde fått i oss mat, var det tid for å rydde og vaske. Og så måtte jeg kjøre til mamma og pappa for å hente gutta våres. Var der en liten stund før vi kjørte hjem igjen, og da kom samboer og Pia rett etterpå. Det har vært en helt fantastisk hundehelg, og sier meg veldig fornøyd med denne uken!

Håper alle har hatt en kjempe fin helg! 

Hyttetur

Nå reiser jeg snart avgårde sammenn med Biola. Skal til en hytte i Sverige, og møte mange flotte mennesker med sine hunder også. Skal få testet lille frøkna på spor bl.a. og noe lydighet. Er ikke sånn kjempe mye vi har fått trent på denne uken, men en god del sitter godt allerede. Er veldig fornøyd, og håper hun viser sine gode sider i helgen også! Men herlighet, hun er nå bare 9 uker. Fortsatt god tid på å lære. Gleder meg mer og mer for hver dag som går!

Pia blir med samboer på sitt kurs. Gjelder også hund der, haha. Rart vi ble sammen? Nei, ikke akkurat. Men vi skal alle møtes lørdag kveld for det sosiale, og så sover vi over på hytta, før vi splittes søndags morgen igjen. Tror virkelig at dette blir en veldig fin helg for både to- og firebeinte!

Ha en god helg!

Inntrykk

Nå har jeg endelig funnet plassen i sofaen igjen, og her skal jeg hvile en liten stund før neste program for dagen starter. Jeg dro avgårde ganske tidlig i dag. Kjørte først til mamma og pappa. Var der en times tid. Utsatte arbeidsdagen med en time også, haha. Skulle egentlig bare sleppe av gutta, for de skal være der i helgen mens jeg er på hyttetur med Biola. Men de lekte så fint, at jeg kunne jo ikke dra med en gang. Biola og de andre har fått en kjempe fin tone nå, og skal jaggu si hun var sliten videre utover dagen også. Hun var med meg på jobb etterpå. Fikk gått litt i sentrum, sett kjøpesenter, hilst på mange mennesker og noen hunder. Mange nye inntrykk for en liten sjel!
 

Nå er middagen inntatt, samboer har reist på kurset sitt, og jeg har da Biola og Pia igjen her. Må få ryddet litt rundt, og så må jeg pakke. Både for meg selv og Biola, og samboer og Pia. Vi møtes på kvelden i morgen, men ellers er vi på hver vår treningshelg. Det vil bli rart, men håper det blir veldig koselig!


Ha en fin kveld!

Første steget

I dag kunne jeg sove helt til 08.30. Lenge siden, og det var utrolig deilig. Jobbet 11 timers dag i går, så var helt død når jeg kom hjem. Så ferdig paradise hotel før jeg slokna. I dag må jeg ikke dra før 12.30, og er hjemme rundt 22.30. Ble en tøff start etter fridagene, men får heldigvis fri lørdag. Da skal jeg på hyttetur med hundefolket. Blir kjempe koselig, og er litt spent på hvordan det går med lille valpen på første trening. Krysser fingrene for at alt går bra! 

Nå har vi akkurat spist litt frokost, før jeg skal planlegge den lille tiden jeg har med bikkjene i dag. Skal prøve å få trent litt med hver og en av de, før jeg må begynne å ordne meg. Første steg er vel å komme meg ut av samboer sin skjorte, hahah!Ønsker alle en fin dag! 

I miss this

Etter at vgs tok slutt, har jeg vært kjempe dårlig til å møte venner, feste og bare ha det gøy. Har blitt altfor mye jobb og hus, men håper jeg skal klare å få klemt inn litt mer fri til nettopp det, å ha det gøy! Jeg savner vennene mine, ikke nødvendigvis drikkingen, men kosen ved det hele! De sene kveldene, om det var et stort lag eller bare meg og bestevenninna mi. Vi snakket om det i januar, at det var for liten tid sammen nå. Og at 2017 skulle bli det året vi skulle ta igjen all tapt tid. Hvor mange ganger har vi sett hverandre? En gang tro? Og det var i kanskje 20 minutter. Det er for dårlig. Jeg håper at jeg kan klare å stablisere ting litt bedre, med både jobb, hus, samboer og bikkjer, sånn at jeg kan møte venner oftere! 

I really miss this!

Different

Før dere leser resten, vil jeg bare nevne at vi alle mener forskjellig. Vi har forskjellige mål og forskjellige synspunkter, og det er helt greit. Jeg vil ikke bidra til noe spesielt press etc.. men jeg er stolt over hva jeg har fått til. Jeg er for god helse og sunne veier. Vil du gjøre noe for å føle deg bedre? Kjør på! Er du fornøyd slik du er nå? Så fortsett. Ikke la noen tråkke på dere. Gjør det dere selv mener er det riktige!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det beste med å ha en blogg, er det å kunne se tilbake på forskjellige ting. Når jeg ser igjennom bilder nå ser jeg en stor forskjell, og skjønner ikke at jeg lot det gå så langt. Jeg har gått ned 15 kg som jeg har skrevet om tidligere, men har ikke tatt noe spesielt før- og etterbilder. Hadde egentlig ville hatt hele kroppen, for å se det store, men samtidig så må jeg si at ansiktet er det jeg ser det tydeligst på selv. Men er forskjellig fra hvem som ser, selvfølgelig! Jeg ser et veldig rundt ansikt, noe jeg absolutt ikke kledde. Jeg ser en veldig sliten jente. Trøtt i øya, og liten gnist. Jeg var veldig mye sliten, orket lite og alt henger jo sammen. Hvorfor så jeg ikke det på den tiden? Hvorfor tok det så lang tid? Jeg aner ikke i alle fall, men er veldig glad for at både jeg og samboer satte ned foten til slutt, og skal aldri havne tilbake til den vekten igjen. Med mindre det er andre årsaker selvfølgelig, hihi!Nå ser jeg en mye mer glad jente. Mer markert i ansiktet. Alt går ikke i ett lenger. Et mer våkent blikk. Livsgnist. Glede. Energi. Og det er så deilig. Det beste er også det at jeg klarte målet jeg hadde satt meg. Det funket på mye kortere tid enn jeg hadde trodd. Jeg sultestreika ikke, tvert om. Har aldri spist så mye god mat, unna meg masse ved siden av, og enda gikk jeg ned. Så det å slanke seg trenger ikke være så veldig innvikla og kjedelig. Jeg har jo alltid fått beskjed om at jeg ikke behøver å gjøre noe, men har aldri fått så mange komplimenter som jeg gjør nå, og må jo si det er helt fantastisk. Vennene til samboer, og mine egne - både gutter og jenter, og det er veldig godt å høre! Et av de siste bildene jeg tok av meg. Ser ganske stor forskjell!

Og er flere som lurer, og jeg er ikke flau eller noe, så har derfor tenkt å svare:
Jeg veier nå 55 kg, er 155cm høy og har aldri vært så lykkelig som jeg er nå! 

Et nytt mål er satt, og gleder meg til å se resultater! 

Rutiner

Fridagene har tatt slutt for denne gangen, og i dag må jeg tilbake til arbeidet. Fikk heldigvis sove helt til 07.30 i dag, og det var  kjempe deilig! Har jo da noen timer på meg til å gjøre ting her hjemme med både hus, samboer og bikkjer. Må dra rundt 13.30, så har fortsatt god tid på meg til å få unna litt ting her hjemme. Heldigvis har jeg ikke skeia sånn veldig ut med rutiner, men noe har jeg altså. Er ikke bare bare med jobb og valp, men heldigvis har samboer noe mer fri enn meg. I så fall får hun bare bli med enn så lenge. Kan jo ikke være alene enda stakkars! 


Synes det er så sinnsykt kaldt om morgenen enda, så her går det i te til frokost, haha! 

Ha en fin dag! 

Det nye målet

Rett etter forrige innlegg ringte mamma, og sa at jeg kunne bli hjemme med valpen og så tok hun og bestemor jobbingen. Var utrolig deilig å få den beskjeden. Jeg har fått vasket og ryddet masse her hjemme. Samboer har gått to timer i skogen med de voksne bikkjene, mens jeg har fått trent litt med minstejenta. Har fått sett en film på tv som er helt fantastisk. Trent en time for meg selv, og har nå akkurat vært i dusjen. Det har vært en blandet dag, alt i fra sofa til hurtighet på mølla. 

Jeg nådde jo vektmålet mitt for en liten stund tilbake her, og så ble det brått en pause hvor jeg ikke fikk gjort så veldig mye pga lange arbeidsdager. Men nå begynner ting å falle mer og mer på plass, og har endelig fått planlagt treningen min igjen. Det nye målet mitt er å bli mye mer markert. Jeg eier ikke muskler, men har veldig lyst. Så får vi se hvor lang tid det tar. Kan hende vekta øker litt, men dette er et nytt mål, og blir jo ikke akkurat noe tykk, haha! Nå er samboer på treningsrommet, før vi skal spise middag! 

Ønsker alle en fin kveld videre!

Siste fridagen

I går hadde vi en plan om å bare være hjemme, men det ble en familiemiddag istedenfor. Fikk en halvtime med trening, og så måtte jeg kaste meg i dusjen, så den økta fortsetter i dag, hihi. Men jeg skal også ha med meg Biola til jobben. Må fore noen dyr og rengjøre osv.. De andre har tatt det før, og nå er det min tur. Mamma skal bli med hun også da, og ta med alle bikkjene sine. Så det blir moro! 


Kosestund når vi kom hjem i går kveld. Ønsker alle en fin mandag. Nyt siste fridagen!

Fra B til A

Jeg har alltid vært glad i å sove, og vil helst ikke stå opp før rundt 09. Før kunne jeg sove hele døgnet, men har jo vokst opp litt, haha. Men etter at lille Biola kom til oss, har jeg måtte stå opp ganske så mye tidligere. Har jo jobbet mye dagvakter i det siste også, og da må jeg jo stå opp 08, men med denne lille berta må jeg opp rundt 05-06. Det er jeg ikke vandt til altså, og merkes godt på kroppen. Og siden hun må jo ut for å tisse, og da klarer jeg ikke sovne igjen etterpå fordi det allerede har begynt å bli lyst ute. Så sitter her med 3 voksne trøtte bikkjer, og en valp som er klar for alt. Kommer nok til å sovne på sofaen utover dagen, håper jeg, hihi! Hvis ikke blir dette en lang dag!God morgen i alle fall!

Påskeaften

Nå har jeg endelig tid til å sitte i sofaen. Det har vært en kjempe fin dag. Jobbet først fra 10-16, og så dro jeg rett til svigers på middag. Samboer og Biola var på plass allerede, og det var kjempe koselig. Kom hjem rundt halv åtte, og da fikk jeg ryddet litt i full fart før jeg fikk besøk. Var kjempe godt å se igjen disse menneskene, og håper ikke det tar så lang tid til neste gang. Nå har alle bikkjene fått mat, og noe godt til kvelds. Samboer har reist på fest. Jeg kunne dessverre ikke bli med, pga valpen, haha. Men får ta det igjen siden! 


Theo har fanget påskeharen
Var middag hos mamma og pappa i går. Biola tok det ganske rolig for å si det sånn, hihi! Så nå skal vi slappe av, og bare kose oss. Ønsker alle en fin påskeaften! 

Denne dagen

En ny dag, og jeg er så klar. Jeg har fri, jeg har tid med min kjære samboer, og best av alt -> skikkelig tid til bikkjene. Elsker det! 

Ønsker alle en nydelig dag! 

Valpekos

Etter en del vekking i natt, er jeg rimelig sliten nå. Det var ikke greit å sove i bur, for vil jo selvfølgelig leke istedenfor. Vi sto opp halv åtte, og var veldig klare for å utforske mer av denne verdenen. Maten ble tatt godt i mot, og de har lekt fint alle sammen. Trent litt på bilkjøring, og vært korte turer ute. Er jo så surt, så orker ikke så lenge om gangen, dessverre! Men vi har kost oss inne selv om vi. Middagen er inntatt, og bikkjene har sovet en hel halvtime, haha. Så full fart her igjen nå. Masse kos gjennom hele dagen. Elsker å ha litt fri, for en gangs skyld!Pia har vært mye ute i dag, for hun synes det er for varmt inne og synes det er litt deilig med fri fra den lille, hihi. Nå skal vi leke litt til, og enda litt til og mye mer etter det. Sånn er nå dagene fremover tenker jeg! 

Biola

Kvelden legger seg sakte men sikkert, og er ganske greit for min del. Er helt ferdig, hahahha. Jobbet fra 10-15 i dag, og så kjørte jeg til oppdretter. Signerte alle papirer som skulle signeres, og så var det hjem med vår lille valp, Biola. Hun er tatt godt i mot av de andre bikkjene og kattene, og det lover bra. Har fått badet, fønt og klipt negler på henne. Måltidet ble slukt, hihi. Veldig deilig! 

Samboer er i Sverige, mens jeg passer gullunga. Blir en rolig kveld i dag, så de kan bli kjent og ta ting sakte til seg. Blir en ny og lang dag i morgen, men gleder oss veldig! En fin tid er i vente, håper jeg!

Tirsdag

God morgen. Kom ikke hjem før 22-tiden i går kveld. Trente kjempe lenge og bra etter jobb. Fikk hilst på valpen våres også, og hadde så lyst til å ta henne med allerede da, men kunne jo ikke det da jeg jobber lenge i dag. Måtte ta til fornuften, å si at jeg måtte vente. Onsdag har jeg kort dag, og da skal jeg rett til oppdretter for å hente valpen. Gleder meg masse nå, og har allerede store planer! 

Nå må jeg snart sette meg i bilen. Jobber fra 12-21, og har jo en del i kjøring. Så må bare henge i. Ønsker alle en super tirsdag, så skrives vi senere!

♥ 

Nedtelling

Hei og god morgen! Nå skal jeg snart dra avgårde på jobb igjen. Jobber fra 10-17, og så skal jeg på hundetrening før jeg drar hjem. Da skal jeg hilse på valpen vår igjen også. Nå er det ikke lenge før vi henter henne hjem. Etter jobb onsdag, da blir det en spennende tid. Gleder meg masse, hihi!GOD MANDAG!

En liten pause

God kveld! Det ble brått en pause fra min side, og med god grunn. Det har vært jobb fra morgen til kveld, og jeg har ikke hatt noe overskudd, bokstaveligtalt. Har virkelig kjørt meg så hardt, at jeg har slitt en god del nå. Ble ganske syk oppå det hele, noe som er forståelig da immunforsvaret detter når en ikke får nok hvile, eller nok mat og drikke. De siste dagene nå har jeg kommet meg, og brukt tiden på alt jeg har hatt lyst til, for det meste! 

Fikk fri lørdag pga 10-timers dager hele uken egentlig. Klarte ikke sove lenger enn til 08.06, så da sto jeg opp og var skikkelig rastløs. Fikk ryddet og vasket nesten hele huset. Tatt all klesvask. Og andre husligeting, hihi. Fikk gått en lang tur i skogen med bikkjene, og så dro vi i bursdag på kvelden. Var kjempe koselig, og formen begynte nå å bli bedre. I dag fikk jeg sove til litt over 09. Og lagde frokost som jeg vekte samboer til, og så tok jeg med alle bikkjene til min mamma og pappa. Samboer måtte legge seg igjen litt utover dagen, sånn at han ble klar til nattevakt igjen. Og jeg prater og bråker så mye, så tenkte å være snill og fordufte, haha. Tok med alle 8 bikkjene på skogtur. De fikk sosialisert seg med hverandre, og de var skikkelig slitne etterpå. Gikk langt, og det er jo trening. Er schæferen vår som ikke går overens med de andre tispene, da det er tisper og alle er oppi åra, dessverre. Men det går bedre og bedre for hver gang. Fikk trent lydighet også. Når alle bikkjene snorka høyt, begynte jeg og mamma med bestillingslister igjen. Jobben er med overalt, haha. Og så tok jeg en pause hvor jeg lagde kake, før jeg måtte tenke på hjemoverturen. 

Da jeg kom hjem fyrte vi opp grillen, og fikk i oss noe middag. Gjorde det enkelt. Grilla pølser, delte de i to. La på toastbrød med speilegg og ost. Er så deilig altså! Etter det har vi bare slappet av. Kost oss med sport på tv. Jeg har nå vært i dusjen, og samboer har reist for å jobbe. Jeg skal snart gå i seng, før det er en ny arbeidsdag i morgen! 

Håper dere har hatt en fin uke! 

Messe

Her har vi vært oppe en time allerede, men har fortsatt god tid. Vi skal heldigvis ikke reise før nærmere 10. Skal være på messe i nesten hele dag. Håper det blir bra! I går gikk det utrolig bra på jobb. Hadde en veldig god dag. Fikk spist masse godt til middag, og is til dessert. Og satt fra 20-00 og bare så på messetilbud og planla, haha. Kom ikke i seng med en gang for å si det sånn! Men vi rakk en lang tur med bikkjene i skogen med en gang vi kom hjem, og det var veldig deilig! 
Nå er det jo båndtvang igjen, dessverre.. Men de fikk løpt mye løst på et område likevel, men må passe på ellers rundt nå. 

Nå er det tid for frokost, før vi skal begynne å ordne oss! 

Ha en fin søndag!

12 dager

Mens jeg er på jobb akkurat nå, kunne dere få lese det nye. Har vært usikkert i forhold til skal/skal ikke, da vi har måtte se på henne flere ganger for å se om det blir noe bra i forhold til utstilling, men nå er det klart!

I dag er det 12 dager til vi henter den nye valpen vår. Det vil bli en masete tid med mye som skal gjøres, men selvfølgelig masse kos også. Liker bikkjer bedre når de blir litt eldre, og får sin egen personlighet, og ikke minst - er renslige, hahah! Men det er jo moro å være med på å forme et lite vesen også, selvfølgelig! Henter henne onsdag 12. etter jobben min, for da har vi to fridager sammen til å bli kjent. Passet perfekt med noen røde dager der, hihi!

Så nå blir denne gjengen storebrødre og storesøster! 

Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » Mai 2017

Jeanett Ranvik

Hei! Jeg er ei jente på 21 år. Blogger om min hverdag og det som skjer rundt meg. Bildene mine tas med Canon EOS 600d og iPhone 7.

  • Instagram: Jeanettranvik ♥

  • Kontakt: jeanettranvik@hotmail.com

  • hits